Šta sve možete uraditi sa 1GB mobilnog interneta?

Izbjegavate pristup internetu putem mobilnog uređaja zbog potrošnje? Ne znate koliko mailova možete pročitati, provesti vremena na Facebooku ili pogledati You Tube clipova u okviru 1 GB? Zaista, nema razloga za oprez – mobilni internet je sjajan izbor za zabavu koju je lako ostvariti.

YouTube, društvene mreže, pregled web stranica sa omiljenim serijama i filmovima mjesta su koja rado posjećujemo kada surfamo na internetu. Međutim kada koristimo mobilni internet, količina saobraćaja sa kojom raspolažemo je ipak, ograničena.

Međutim to ne treba da vas spriječi da se otisnete u svijet surfanja.

Da li ste se ikad zapitali šta sve možete sa 1 GB internet saobraćaja na mobilnom uređaju? Koliko zapravo možete downloadovati, bez razmišljanja o potrošenim kilo/mega/giga bajtima? I šta zapravo sve troši taj internet saobraćaj?

U ovom tekstu ćemo pokušati da vam navedemo sve prednosti posjedovanja 1GB mobilnog interneta.

Ukoliko želite ostvariti mogućnost korištenja interneta bilo gdje, bilo kada, ma gdje se nalazili, donosimo vam interesantne informacije o internet potrošnji koje vam mogu biti veoma korisne pri surfanju.

Vjerovatno pretpostavljate da vam se naplaćuje vrijeme koje provedete na internetu. Međutim, šta god da „otvorite“ računa se kao internet potrošnja. Ono što se naplaćuje je količina prenesenih podataka, a to znači i update vaših aplikacija. Ukoliko koristite smartphone, savjetujemo vam da internet povezivanje postavite na ručno jer se ovi uređaji automatski spajaju na internet radi nadogradnje (update-a) sistema kako biste izbjegli neplanirane troškove.

Kako bi vam bilo jasnije, prvo ćemo vam objasniti mjerne jedinice prenosa podataka:

  • 1GB sadrži 1024 MB
  • 1 MB sadrži 1024 KB.

Računajte da jedna web stranica ima oko 500 KB do 1 MB, u zavisnosti od količine podataka, slika, eventualnih reklama, ili videa postavljenih na njoj. Moderne internet stranice sve su opterećenije i sa puno flasha, slika, i ostalih dodataka koji ostvaruju dinamiku koja dodatno stvara trošak na vašem mobilnom telefonu.

Ali šta to u praktičnoj primeni znači za vas?

Pojasnićemo vam na primjerima. Za 1 GB mobilnog interneta možete uraditi sljedeće, bez razmišljanja o dodatnoj naplati saobraćaja:

  • Provesti 51 sat na Facebooku, pod uslovom da ne otvarate video streaminge (potrošnja od 20 MB po satu)
  • Pregledati web stranice 102 sata, pod uslovom da ne otvarate stranice sa previše reklama, slika, i naravno bez puno video streaminga (potrošnja od 10 MB po satu)
  • Gledati 11 epizoda serije koja traje  otprilike 30 minuta (potrošnja od 90 MB po epizodi)
  • Pogledati 93 spota na You Tube kanalu (prosječno 11 MB po spotu)
  • Ostvariti e mail saobraćaj sa čak 40.960 e mailova (poslanih i primljenih, 2,5 MB je 100 mailova)
  • Slušati radio 16 sati (64 MB po satu)
  • Skinuti 75 aplikacija za igrice (manje aplikacije, do 10 MB)

 

Izbor je samo vaš i zavisi na šta više volite potrošiti svoju gigu – muziku, igrice, ili samo provjeru vašeg Facebook accounta i slanje e - mailova. Uz 1 GB mobilnog interneta pomjeramo granice vašeg zadovoljstva.

Da li vam se sviđaju ovi podaci?

Sigurni smo da je odgovor pozitivan. Uz razumno korištenje, internet saobraćaj na mobilnom uređaju može biti savršen alat iskorišten i za zabavu i za posao i za dobijanje jednostavnih informacija, bez ograničenja brzine.

U ponudi BH Telecoma možete pronaći stalne tarife za surfanje, dodatne pakete ili jednokratne dokupe količina koje su vaš izbor. Za ljubitelje surfanja smo obezbjedili i i namjenske mNet mFlat pakete koji imaju na pregršt mobilnog interneta za odlične cijene.

Neka vas ništa ne sprečava da surfate. Bilo gdje da se nalazite. Odaberite najbolju ponudu za vas i uživajte!

 

Ukoliko vam treba pomoć pri izboru pravog paketa, posjetite naše prodajno mjesto i saznajte sve informacije na jednom mjestu.

08.06.2017